dinsdag 10 december 2013

Schuimkransjes.

Afgelopen zondag kwam bij ons dé boom in de kamer. En in dé boom hoort lekkers. Daarom bakte ik schuimkransjes. Eenvoudig, slechts 2 ingrediënten, makkelijk om te maken, kan niet mislukken en bovenal; superlekker.

Men neme;
2 eiwitten (of 10 gram eiwitpoeder en 60 cc water) en 120 gram suiker.

De eiwitten stijfkloppen in de keukenmachine. Zorg voor een schone, vetvrije kom en garde, anders lukt het niet.

Alleen de eiwitten

















Als de eiwitten stijf zijn eetlepel voor eetlepel de suiker er doorheen kloppen. Voeg de volgende lepel pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Uiteindelijk wordt het schuim zo stijf dat je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het er uit loopt.


















Het schuim schep je daarna in een spuitzak met een kartelmondje en daar spuit je kransjes mee op een met bakpapier beklede bakplaat. (Dit recept is voldoende voor 2 bakplaten vol. Een iets groter spuitmondje dan wat ik hier gebruikt heb zou misschien een iets mooier resultaat geven.















Zo spuit je door tot je schuim op is, of je bakplaat vol. Tussen de kransjes kun je eventueel nog dopjes spuiten om je schuim op te maken.

Nu is het tijd om de oven voor te verwarmen. Niet meteen te enthousiast aan de knop draaien, 80 graden is warm genoeg.

Terwijl je wacht tot de oven warm is kun je de kransjes nog versieren met pareltjes, hartjes, glittertjes e.d. Laat je fantasie maar lekker de vrije loop. (Of laat de kinderen dit doen)

















Nu schuiven we de bakplaten in de oven.

We wachten

Doe ondertussen alvast de afwas

En we wachten

Bel een vriendin

We wachten nog wat

Vouw een was

En we wachten nog wat langer.

Ik had 2 bakplaten, die heb ik na een uur van plek verwisseld, de bovenste naar onder, en de onderste .... juist!

Dan wachten we nog even.

Ga lekker in bad liggen.

Wacht nog wat langer.

Ga vast aardappels schillen.

Nog héél even wachten ........

Na ongeveer 2 uur zijn je schuimkransjes klaar. De makkelijkste manier om er achter te komen of ze klaar zijn is om te kijken of ze vanzelf loslaten van het bakpapier. Gaan ze er nog niet vanzelf af dan moet je écht nog heel even geduld hebben.

Even af laten koelen en *HAP*

Of je haalt er een mooi lintje doorheen en hangt ze in dé boom.


















Eventuele restantjes, met nadruk op het woord eventueel, bewaren op een vochtvrije plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten